У Львівській області на тимчасове проживання влаштовано майже 800 жителів Криму та Південно-Східного регіону України, з них 343 — діти. Загалом зголосилося приїхати 1708 осіб. Таку статистику навела заступник директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Оксана Яковець.
На «гарячу лінію» для біженців, що відкрила облрада, звернулася 361 сім’я. Окрім готелів та пансіонатів кримчан зголосилися прийняти 327 галицьких сімей. Народний депутат України Ярослав Дубневич забезпечив харчуванням та житлом 50 кримчан, яких розселили в пансіонаті в Брюховичах. Більшість дітей відразу влаштували у школи та дитячі садки, а троє приїжджих виявили бажання навчатись у ліцеях.
Отакі реалії нашого життя: Львів приймає біженців з Криму, яких російські солдати захищають від бандерівців зі Львова. А тим часом, коли замість політиків розмовляють військові, в Дрогобичі кримчанка Вілена народила донечку 3400 г. Мама і дитина почуваються добре.
На Львівщині побував представник Верховного комісара ООН у справах біженців. Відбулися консультації з керівниками ГУ Державної міграційної служби у Львівській області, на яких обговорили юридичні підстави для реєстрації мігрантів, процедуру оформлення та видачі документів. Громадяни Російської Федерації за бажання можуть офіційно отримати статус біженців.
Місцева влада виступить із клопотанням до МЗС України, щоб консульські установи, розміщені у Львові, видавали візи кримчанам.