Небайдужі мешканці Лубен, що на Полтавщині, відремонтували й передали бійцям 128-ї гірсько-піхотної бригади автомобіль "Фольксваген-транспортер".

 

Власне, йдеться про карету швидкої медичної допомоги, яку військовослужбовці розквартированої на Закарпатті частини використовували за призначенням у зоні АТО. При цьому згаданий бус став для них особливо дорогим після того, як саме на ньому вдалося прорватися крізь кільце ворожого оточення під Дебальцевим... Однак під час поїздки до місця дислокації підрозділу автомобіль вийшов з ладу поблизу міста Лубни. Поломка виявилася серйозною.

 

Та наодинці зі своєю проблемою воїни не залишилися. Першим поспішив на допомогу власник придорожнього кафе на трасі Київ -- Харків і волонтер Сергій ЖУЧЕНКО. Грошима на недешевий ремонт поділилися й інші підприємці. Зрештою, за кілька днів місцеві спеціалісти відновили двигун і ходову частину машини, "реанімували" її. А за сприяння міської та районної влади лубенці передали захисникам Вітчизни їхній відремонтований автомобіль із дуже доречним у літню спеку додатком -- десятьма ящиками мінеральної води.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України