На території Миргородського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів на Полтавщині спорудили ошатну і зручну дерев’яну альтанку. Її поява, за словами директора центру Валентини Сіваченко, стала справжнім святом для всіх. Адже тепер діти з особливими потребами і дорослі, які ними опікуються, мають можливість більше часу проводити на свіжому повітрі.
Йдеться не стільки про звичайний відпочинок, скільки про реабілітаційні заходи з використанням засобів арттерапії, корекційного навчання, ігрового спілкування, розвитку дрібної моторики тощо. Такий оздоровчий релакс надто важливий на подвір’ї саме влітку.
Альтанку звели спільно, реалізуючи програму муніципальної підтримки ініціатив громадян за результатами оголошеного Миргородською міськрадою конкурсу. Серед інших схвалених і підтриманих ідей перемогла й та, що згуртувала довкола центру реабілітації дітей-інвалідів небайдужих миргородців, насамперед батьків хлопчиків і дівчаток із особливими потребами. А через кілька місяців її втілили в життя.

Полтавська область.