Голова фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів вважає, що парламент продовжить працювати влітку, щоб ухвалити низку необхідних законів. «Ми не закриємо поточну сесію, будемо працювати ціле літо», — сказав він та нагадав, що традиційно Верховна Рада завершувала чергову сесію в середині липня й розпочинала наступну на початку вересня. «В умовах, які склалися нині, я думаю, буде дещо інакше. Напевно, ще влітку будемо збирати сесію, щоб ухвалити закони, з яких фактично маємо борги», — спрогнозував голова фракції.

Оцінюючи перспективи роботи Верховної Ради наступного тижня, І. Гринів зазначив, що за планом, який наразі не змінено, мають відбутися пленарні засідання. Водночас він зауважив, що наразі немає узгоджених законопроектів, за які могли б проголосувати як фракції коаліції, так і інші фракції. «Можливо, нам доведеться попрацювати декілька днів у комітетах для того, щоб доопрацювати ці законопроекти», — сказав він і підкреслив, що це пов’язано з тим, що чимало законопроектів підготовлено іще попереднім урядом, тож часом вони недостатньо опрацьовані як з юридичної точки зору, так і з точки зору їх контенту.

І. Гринів також висловив думку, що сьогодні має йтися про відновлення довіри до Верховної Ради, адже останнім часом тільки лінивий не критикував її роботу. Водночас він визнав, що після виходу з коаліції «Батьківщини», «Самопомочі» та Радикальної партії стало досить складно збирати достатню кількість голосів на кожне голосування, та закликав ці політичні сили згадати, що під час виборчої кампанії вони обіцяли забезпечувати європейський шлях розвитку України. «На мою думку, на сьогоднішній день уже йде боротьба не за європейський вибір, а дуже примітивна боротьба за владу. На жаль, деякі політичні сили між владою та Україною вибирають владу», — сказав він і додав, що ця дилема вже не вперше призводить до проблем в Україні.

Коментуючи перспективи ухвалення законопроекту про спецконфіскацію, голова фракції Блоку Петра Порошенка нагадав, що це вже третій його варіант, в якому враховано всі наявні в депутатів застереження. «Єдині активи, про які йдеться в цьому законі, — це грошові активи, це гроші, які є на рахунках Януковича і його команди. Друге — це облігації внутрішньої позики, які вони купували, бо розуміли, що завжди зможуть заробити на тому величезні гроші», — сказав він і підкреслив, що про будь-які інші активи у цьому законопроекті не йдеться. «Це гроші, які вкрадено в людей і які потрібно повернути», — наголосив І. Гринів.