Основна опозиційна сила в Албанії — Демократична партія (ДП) — обвинуватила прем’єр-міністра Еді Раму в незаконному фінансуванні передвиборної кампанії президента США Барака Обами в 2012 році, повідомили албанські ЗМІ.

У документі, направленому ДП до прокуратури країни, зазначається, що Еді Рама чотири роки тому переказав із державної скарбниці у виборчий фонд Обами 80 000 доларів для того, щоби взяти участь у передвиборній зустрічі з кандидатом у президенти США в Сан-Франциско та сфотографуватися з ним. Як зазначається у документі, цим було порушено албанські й американські закони.
Прем’єр-міністр відкидає голослівні обвинувачення у використанні бюджетних коштів не за призначенням. Він не заперечує, що був у 2012 році в Сан-Франциско, але стверджує, що зустрічався там із громадянином США албанського походження Ділалом Шаху. Цього мільйонера американська Феміда також підозрювала у фінансуванні кампанії Обами. Але в федеральному суді Нью-Джерсі Шаху заприсягся, що не дав жодного цента виборчому штабу нинішнього президента. І суд йому повірив. Однак чи повірять в Албанії Еді Рама? Тут упевнені: диму без вогню не буває...