У Міністерстві закордонних справ України засуджують ухвалення парламентом Кіпру рішення про початок роботи зі зняття санкцій з Росії. «Попри те, що сама резолюція не має юридично зобов’язуючого характеру, сам факт її ухвалення викликає стурбованість. Він свідчить про нехтування окремими кіпрськими депутатами основоположними принципами міждержавних відносин, основаних на міжнародному праві. Така позиція є нічим іншим, як опосередкованою підтримкою дій агресора», — йдеться у повідомленні МЗС.

Резолюцію просувала комуністична марксистсько-ленінська Прогресивна партія трудового народу (АКЕЛ), її також підтримала ліва популістська партія «Громадянський союз», повідомляє «Радіо Свобода». Депутати запропонували обговорити з Москвою зняття відповідних обмежень на товари з Кіпру. Самі законодавці при цьому пообіцяли зайнятися відновленням співпраці з Росією за лінією міжпарламентських зв’язків.
До речі, 6 липня регіональна рада італійської Тоскани одноголосно проголосувала за резолюцію з проханням до уряду Італії про скасування санкцій проти РФ. А 5 липня регіональна рада італійської Ломбардії слідом за аналогічними рішеннями парламентів Венето і Лігурії визнала приналежність Криму до Росії.