У Кремінському районі завершується підготовка до реалізації проекту «Мобільна медична допомога», ініційованого Асоціацією «Східне партнерство». 

Цей проект дуже важливий для району, оскільки тут спостерігається підвищений рівень захворювань серцево-судинної системи, туберкульозу, ВІЧ-інфекцій та онкологічних патологій. Ці хвороби треба своєчасно діагностувати та лікувати, але наявна апаратура 60-х років давно застаріла. Заступник головного лікаря з поліклінічної роботи КП «Кременське районне територіальне медичне об’єднання» Павло Карпенко оцінив ініціативу асоціації як дуже важливу, 
вчасну й украй необхідну. Він відзначив, що особливо гостро медико-санітарної допомоги потребують жителі сільських населених пунктів. ФАПи й амбулаторії не мають ні кабінетів діагностики, ні лабораторій, а поїздку в районний центр, ураховуючи складності із транспортом і цінами, може собі дозволити далеко не кожен житель села.
Цей проект готовий підтримати й Центр первинної медико-санітарної допомоги. Сьогодні у Кремінній працює кілька кафедр Луганського медуніверситету, й у районі є всі необхідні вузькопрофільні фахівці. Вони готові виїжджати з апаратурою для проведення профілактичних, діагностичних оглядів. За словами Павла Карпенка, вже розробили комплекс заходів щодо реалізації цього проекту, звернувши увагу насамперед на логістику, і визначили, які ФАПи, амбулаторії, необхідно охопити передусім, яких саме фахівців потрібно задіяти (лікар УЗД, кардіолог, рентгенолог, офтальмолог) і де їх розмістити. Медичні обстеження розпочнуться вже найближчим часом.

Луганська область.