У Сумському Національному аграрному університеті популяризують сорти картоплі, виведені науковцями цього навчального закладу. Тут провели "День поля картоплі".

 

За словами заступника голови Сумської облдержадміністрації Миколи Підопригори, у регіоні споживають за рік 190 тис. тонн бульб. Це в середньому 173 кг на людину. За останні 15 років урожайність картоплі зросла на Сумщині більш як у півтора разу -- із 120 до 183 центнерів з гектара. Це сталося багато в чому завдяки селекціонерам аграрного університету, котрі працюють над виведенням перспективних сортів "другого поліського хліба". Ними цікавляться переважно не господарства, а населення, бо понад 90 відсотків картоплі вирощують нині на дачних ділянках та городах селян. Саме завдяки приватникам продукт залишається доступним для більшості людей.

 

Володимир ЧЕРНОВ.

 

Сумська область.

 

Голос України