У двох комунальних аптеках Тернополя учасники антитерористичної операції вже можуть придбати лікувальні препарати з 15-відсотковою знижкою. Згодом це правило пошириться на всі аптеки та аптечні пункти виробничо-торговельного аптечного об'єднання області.

 

За словами голови обласної ради Віктора ОВЧАРУКА, в області намагаються не лише зберегти, а й розширити мережу комунальних аптек. Нещодавно аптечний пункт об'єднання відкрили у поліклінічному відділенні Кременецької районної лікарні. В самому об'єднанні впровадили спеціалізовану комп'ютерну програму "Моріон", завдяки якій налагоджено автоматичний облік та продаж препаратів, обмін їх між аптеками. Взялися також за ремонт приміщень, оновлення меблів, щоб комунальні аптеки на рівні змогли конкурувати з приватними.

 

В області також планують придбати квартири для сімей загиблих воїнів АТО та тих, які стали інвалідами внаслідок бойових дій і потребують поліпшення житлових умов. Всього їх буде десять: вісім однокімнатних, одна двокімнатна і одна трикімнатна. Для цього з державного бюджету виділять орієнтовно 5-7 мільйонів гривень. Новосілля відбудуться до кінця цього року.

 

Людмила НАКОНЕЧНА.

 

Тернопільська область.

 

Голос України