Наші лідери — «Шахтар» і «Динамо» — вже повернулися в Україну, провівши підготовчі збори за кордоном. Тепер працюватимуть удома. А вже в неділю в Одесі на стадіоні «Чорноморець» вони проведуть поєдинок за Суперкубок.
А тим часом, інші клуби Прем’єр-ліги проводять підготовку до нового сезону, грають контрольні матчі. Зокрема, дніпровський «Дніпро» на зборах у Нідерландах обіграв команду місцевого четвертого дивізіону.
«Дніпро» (Україна) — «Амстельвеен» (Нідерланди). 3:0. Голи: Вакулко, Баланюк, Блізніченко.
«Дніпро»: перший тайм — Шеліхов, Лучкевич, Сваток, Чеберячко, Польовий, Кравченко, Когут, Вакулко, Кочергін, Луньов, Баланюк; другий тайм — Кучер, Нагієв, Лопиренок, Ларін, Палюх, Чеберко, Політило, Назаренко, Назарін, Блізніченко, Кірєєв.
Протягом останніх місяців дніпровський клуб через невизначене становище (стояло питання про припинення існування) залишила велика група вітчизняних і зарубіжних виконавців. От і днями з колективу пішов 26-річний правий оборонець Іван Томечак. Він повертається додому і продовжить кар’єру в чемпіонаті Хорватії.
Томечак домовився про перехід до загребського «Динамо». Футболіст перейшов до «Дніпра» з хорватської команди «Рієка» на початку вересня 2015 року. Він, до речі, є вихованцем академії загребського «Динамо».

***

Під кінець збору в Словенії «Олександрія» зіграла з румунським клубом «Вііторул» — 1:1. Голи: Шендрик, 90+1 — Янко, 64.