У Сєверодонецьку співробітники СБУ припинили антиукраїнську діяльність фахівця з ІТ-технологій, який створив сайт терористичної спрямованості. Розділяючи сепаратистські «цінності», комп’ютерник спочатку створив свої сторінки в соціальних мережах і через них вів свою антиукраїнську пропаганду. Його активність було помічено. Якийсь користувач фейкового акаунту з Російської Федерації запропонував йому створити для антиукраїнської пропаганди повноцінний сайт.
Дотримуючись вимог конспірації, працюючи і вдома, і на робочому місці, комп’ютерник за три місяці створив такий сайт. Російський замовник щедро фінансував «проект». Контент для сайту адміністратор отримував з російських електронних ресурсів, створених у рамках інформаційної війни проти України.
Співробітники Служби безпеки припинили діяльність правопорушника. На початку липня його заскочили на робочому місці за комп’ютером з відкритою адміністративною панеллю антиукраїнського сайту. За фактом незаконної діяльності відкрито кримінальне провадження.

Луганська область.