Цінні папери оточення Януковича на майже два мільярди доларів зберігаються у трьох українських банках. Про це під час брифінгу повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

За його словами, в Ощадбанку зберігається цінних паперів на 850 мільйонів доларів, і за два роки на них нараховано майже 480 мільйонів доларів відсотків. Також народний депутат розповів, що в Укргазбанку зберігаються цінні папери на суму майже 500 мільйонів гривень (до них донараховано ще 300 мільйонів гривень) та Укрексімбанку — цінні папери на 11 мільярдів гривень.

С. Соболєв закликав правоохоронців заарештувати і конфіскувати ці цінні папери. «Якщо у правоохоронних органів бракує можливостей конфіскувати цінні папери, то в парламенті треба ухвалити відповідний закон, адже саме на цю суму повинні бути списані боргові зобов’язання держави. Саме тому фракція «Батьківщина» наполягатиме на тому, щоб закон про спецконфіскацію, який було ухвалено за погодженням з Європейським офісом і Представництвом Євросоюзу, нарешті почав працювати. Також вимагатимемо, щоб на майже два мільярди доларів було списано внутрішній борг держави», — наголосив парламентарій.