Також у Києві єврокомісар Й. Ган взяв участь у сьомому неформальному діалозі глав та представників зовнішньополітичних відомств країн «Східного партнерства» (Україна, Грузія, Молдова, Білорусь, Вірменія та Азербайджан) під головуванням міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. В ході зустрічі було обговорено питання безвізового режиму для нашої держави та ущільнення зв’язків між країнами в багатьох сферах.
«Ми говорили про міжлюдські контакти, в цьому плані зробили акцент на важливості спрощення, а головне — лібералізації безвізового режиму. Але мова йде, звичайно, не тільки про безвізовий режим, а і про контакти між молоддю, між студентами, між бізнесменами, між науковими колами, між усіма, хто складає основу нашої взаємодії», — зазначив Павло Клімкін під час прес-конференції за результатами перемовин представників країн—учасниць «Східного партнерства».
Крім того, голова зовнішньополітичного українського відомства повідомив, що з Й. Ганом обговорив необхідність скасування для наших громадян плати за роумінг у разі відвідування країн—членів Європейського Союзу.
Також під час прес-конференції П. Клімкін зазначив, що Росія блокує виконання Мінських угод: «Ми маємо проблему з небажанням Росії виконувати будь-які домовленості в безпековій сфері. Росія це робить абсолютно свідомо, щоб у результаті створити квазіросійський протекторат на Донбасі і намагатися цей протекторат інтегрувати за своєю логікою назад в Україну, щоб таким чином її зруйнувати».