Україна та Канада розвиватимуть співробітництво у військовій, військово-технічній та оборонній галузях. Про це нещодавно заявив начальник Генерального штабу ЗС України генерал армії України Віктор Муженко на спільному брифінгу зі своїм канадським колегою чотиризірковим генералом Джонатаном Вансом.

Відбулося це в рамках робочої поїздки В. Муженка на Львівщину у Міжнародний центр миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного.
У Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України зазначили, що канадський військовий під час візиту до нашої держави ознайомився із умовами служби та роботи своїх підлеглих військовослужбовців, які беруть участь у діяльності «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» 
(JMTG-U) як інструктори. Зокрема, високоповажний гість мав нагоду спостерігати за діями канадських інструкторів під час тактичного заняття з українськими військовослужбовцями та ознайомитись із інфраструктурою і навчально-матеріальною базою МЦМБ, зразками техніки та озброєння Сухопутних військ ЗС України.
«Ми задоволені побаченим — як у плані інфраструктурного розвитку тренувального центру на Львівщині, так і в плані співробітництва та взаємної підтримки наших військовослужбовців, які працюють разом під час курсу в МЦМБ. Канада — одна з країн, яка демонструє послідовну політику щодо підтримки України», — наголосив В. Муженко під час брифінгу.

Львівська область.

 

 

 

 

На знімку: В. Муженко (праворуч) та Дж. Ванс (ліворуч) під час міжнародної зустрічі військовослужбовців.

Фото підполковника Володимира Скоростецького (Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України).