У знаних не тільки в Україні Великих Сорочинцях, що поблизу Миргорода на Полтавщині, почав діяти клуб спілкування англійською мовою.

 

На знімку:

 

в цьому селі англійська тепер лунатиме частіше

 

Цей проект став спільним дітищем закладів культури села. До роботи клубу, в якому вдосконалюють знання англійської та набувають мовної практики, може долучитися кожен охочий, незалежно від віку й попередньої підготовки. Безплатні заняття відбуваються у формі живого спілкування. Їх проводять студентки-практикантки Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка Вікторія ПУСТОВІТ і Любов СУХОВАТКІНА.

 

Звісно, найбільший інтерес до таких незвичних "літніх уроків", зокрема й на свіжому повітрі, виявляє молодь. Але не тільки. Адже якщо раніше будь-яку "іноземку" вивчали переважно для того, щоб здати черговий іспит, то сьогодні мова Шекспіра та, власне, міжнаціонального спілкування потрібна для безпосередніх контактів з її носіями, саморозвитку, пізнання світу через неосяжну інтернет-мережу. Не кажучи вже про те, що у Великі Сорочинці на знаменитий ярмарок і в літературно-меморіальний музей Миколи Гоголя щороку приїздять сотні іноземців. Порозумітися з ними без знання англійської набагато важче.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото з архіву автора.

 

Полтавська область.

 

Голос України