Чернігівська обласна державна адміністрація надала позитивний висновок Батуринській громаді для оформлення відповідно до процесів децентралізації.
«Ініціатива йшла від міського голови, котрий багато роботи провів з населенням. Саме місто Батурин є історичним центром Чернігівщини і тепер буде центром об’єднаної територіальної громади. У Батурині є інфраструктура, забезпечений бюджет, самодостатня рада. Тож як для Бахмацького району, так і для громади — це історичне рішення. Сьогодні ми отримали розпорядження голови обласної державної адміністрації про створення Батуринської об’єднаної територіальної громади із Матіївською, Городищенською сільськими радами та Батуринською міською радою. Ми бачимо на прикладі п’яти вже створених громад в області, що це дійсно правильний шлях у розвитку і ствердженні влади на місцях, поверненні послуг населенню і піднятті ролі громадянина в участі житті громади», — розповів голова Бахмацької районної ради Віталій Кочерга.
Нещодавно позитивний висновок отримала Остерська громада. Так історичні міста і містечка повертають свою історію, знову стаючи самодостатніми структурами.

Чернігівська область.