У селі Олександрівка, що в Пирятинському районі на Полтавщині, продовжують оновлювати дороги. Зокрема, тут уже завершили поточний ремонт «вуличних» шляхів на площі 1000 квадратних метрів.
Схожі роботи у згаданому селі, що було центром одно-йменної сільради, виконували шість років тому. Потім хронічно бракувало коштів. Вони з’явилися торік, після того, як Олександрівська сільська і Пирятинська міська ради об’єдналися в одну громаду. До речі, представники райцентру «сваталися» тоді й до інших довколишніх сільрад, але ті їм відмовили. Посилалися на те, що місто просто «поглине» їх, тягнутиме фінансову ковдру на себе та, власне, «забуде» про існування сільських територій.
Однак страхачки не справдилися. Навпаки, у значно потужнішої за фінансовим ресурсом об’єднаної територіальної громади з’явилася можливість узятися за розв’язання тих «сільських» проблем, які накопичувалися роками. До того ж ідеться не лише про ремонт доріг. В Олександрівці облаштовують вуличне освітлення. Тут уже встановили 59 сучасних потужних ліхтарів. Для їхнього автоматичного вмикання-вимикання систему обладнали таймером, запрограмованим на відповідні сигнали залежно від часу доби.
На реалізацію першої черги масштабного «освітлювального» проекту в бюджеті об’єднаної територіальної громади знайшли 460 тисяч гривень. А загалом із державного Фонду регіонального розвитку на поліпшення інфраструктури сільських населених пунктів Пирятинської ОТГ виділено понад два мільйони гривень.

Полтавська область.