У знаних не тільки в Україні Великих Сорочинцях, що поблизу Миргорода на Полтавщині, почав діяти клуб англійської мови. Цей проект став спільним дітищем закладів культури села. 

До роботи клубу, в якому вдосконалюють знання та набувають мовної практики, може долучитися кожен охочий, незалежно від віку й попередньої підготовки. Безплатні заняття відбуваються у формі живого спілкування. Їх проводять студентки-практикантки Полтавського національного педагогічного університету Вікторія Пустовіт і Любов Суховаткіна.
Звісно, найбільший інтерес до таких «літніх уроків» виявляє молодь. Але не тільки. Адже якщо раніше іноземну вивчали переважно для того, щоб здати черговий іспит, то сьогодні мова Шекспіра та, власне, міжнаціонального спілкування потрібна як для безпосередніх контактів із її носіями, так і для саморозвитку. Не кажучи вже про те, що у Великі Сорочинці на знаменитий ярмарок й у літературно-меморіальний музей Миколи Гоголя щороку приїздять сотні іноземців. Порозумітися з ними без знання англійської набагато важче.

Полтавська область.

 

 

У цьому селі англійська тепер лунатиме частіше.

Фото з архіву автора.