Учора біля Кабінету Міністрів відбулася акція «Не вбивайте людей тарифами!». Вони вимагали мораторію на зростання цін на електроенергію, опалення, природний газ, гаряче та холодне водопостачання тощо. А ті, що вже було прийнято, люди просять скасувати. Адже це — непомірний тягар, коли люди й так ледве зводять кінці з кінцями, обурюються протестанти. Водночас вони вимагають підвищення заробітних плат, зазначаючи при цьому, що заробітна плата має бути європейська, адекватна тому, які зараз ціни в державі. Вони вимагають, щоб рівень заробітної плати був економічно обґрунтований і становив не менше запровадженого мінімуму.
Нагадаємо, з 1 липня 2016 року Кабмін укотре підвищив тарифи для населення. Зокрема, ціни на теплову енергію і послуги центрального опалення зросли майже вдвічі.

* * *

Тим часом депутати міськради Дніпра вчора на своєму засіданні ухвалили рішення з 1 серпня на рік заборонити запроваджувати підвищені тарифи на послуги житлово-комунальної сфери. Нагадаємо, подібний мораторій на житлово-комунальні послуги днями наклала і Київська міська рада. Пізніше Прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив здивування таким рішенням Київради.

Вл. інф.

 

 

 

На знімку: під час мітингу.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.