Делегація Закарпатської обласної ради, яку очолював заступник голови Петро Грицик, на запрошення керівника Каунаського району Валеріюса Макунаса побувала в Литві та взяла участь у святкуванні Дня коронації Міндовга.

Це свято в країні особливе — князь був коронований у 1253 році, і, як вважають сучасні литовські історики, саме з цієї події Литва веде відлік своєї державності, початку орієнтації на західну демократію.
Перший день перебування в сусідній країні закарпатські депутати, повідомляє прес-служба облради, ознайомилися із роботою вільної економічної зони в Каунаському районі, а також відвідали Центр соціальних служб та Університет імені А. Струльгінскіса. Найбільшу цікавість викликала діяльність компанії «Елінта», яка розробляє різні виробничі технології, зокрема облаштування невеликих вантажних автомобілів електродвигунами.
Під час зустрічі з ректором місцевого університету професором Антанасом Мазіліаускасом обговорено можливі напрями співпраці з Ужгородським національним університетом щодо спільної розробки програм в галузі ведення сільського, лісового господарства та розвитку села.
З нагоди Дня коронації князя Міндовга відбулося урочисте засідання ради Каунаського району в замку Раудондварис. Петро Грицик привітав присутніх з державним святом, висловив надію на обопільно корисну співпрацю між інституціями двох регіонів та подякував литовському народу за підтримку позиції нашої держави в її євроатлантичних прагненнях.

Закарпатська область.