Відповідно до домовленостей, яких цього тижня досягли Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, канадські військові інструктори навчатимуть українських сержантів та здійснюватимуть індивідуальну підготовку розвідників. Про це заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов у рамках візиту на Львівщину Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

«Участь канадських інструкторів у тренувальних місіях буде продовжено до кінця 2017 року. Ця допомога є дуже важливою для нас, особливо в частині медично-тактичної допомоги. Це те, що ми не могли робити на початку війни, і завдяки канадським інструкторам ми вдосконалились. Ми сподіваємось, що співробітництво між Україною та Канадою розвиватиметься і надалі», — наголосив заступник міністра оборони України Долгов. За його словами, найближчим часом відбудеться розширення освітніх програм для українських офіцерів у військових вишах Канади.

До делегації, крім Дж. Трюдо, також входили начальник Штабу оборони Канади генерал Джонатан Ванс, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, канадські урядовці та військові високопосадовці. Побували вони на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ у Яворівському районі та ознайомилися із перебігом підготовки українських підрозділів за участі канадських інструкторів у форматі «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U) (на знімку). Крім того, очільник канадського уряду зустрівся із військовослужбовцями ЗС Канади, які залучені до вишколу українських воїнів.

Львівська область.

Фото надане Регіональним медіа-центром Міністерства оборони України (м. Львів)