«Варшавський саміт НАТО однозначно можна оцінювати позитивно для України, оскільки ми отримали підтримку та нові напрями співробітництва в реформуванні армії, навчанні солдат та інших сферах як з боку Альянсу, так і окремих його членів.

Але сказати, що він наблизив нашу державу до вступу в Альянс, не можна. Бо на сьогодні організація не готова взяти Україну до себе, та й ми далекі від стандартів НАТО. Наші відносини концентруються на співробітництві у воєнно-технічному аспекті.
Якщо говорити про український референдум стосовно вступу до НАТО, то зараз немає сенсу його проводити. Навіть якщо більшість українців проголосує «за» Альянс, то організація це не почує і навряд чи почне процедуру входження. І нинішнє керівництво України це чудово усвідомлює. Тут і без референдуму зрозуміло, що в світлі останніх подій дворічної давності українці проголосують за вступ. Але практичної реалізації цього рішення не буде, адже в такому випадку потрібна згода всіх членів НАТО, а між ними поки ще немає повної згоди», — таку оцінку варшавському Саміту на прохання «Голосу України» дав експерт із міжнародних та правових питань Андрій Бузаров.
Нещодавно результати Саміту НАТО стали темою обговорень й у Комітеті з питань євроінтеграції. До участі долучилися голова Громадської ліги Україна—НАТО Сергій Джердж, керівник сектору НАТО в секретаріаті Кабінету Міністрів України Олексій Генчев, колишній керівник Постійної делегації Верховної Ради у Міжпарламентській асамблеї НАТО Іван Заєць, представники громадських організацій, народні депутати, дипломати.
Під час прес-конференції було наголошено, що варшавський Саміт проводився у вирішальний момент для євроатлантичної спільноти Європи, України та самого Альянсу.
«Формат заходів по лінії Україна—НАТО у рамках саміту НАТО у Варшаві — безпрецедентний. Створення комісії Україна—НАТО на найвищому рівні, спільна заява Україна-НАТО, Комплексний пакет допомоги Україні, що сприятиме здійсненню реформування оборонно-безпекової та цивільної сфер, — такі результати саміту», — цитує Олексія Генчева прес-служба Верховної Ради України.
За словами Сергія Джерджа, Саміт виявився більш успішним, ніж цього очікували в Україні: 
«НАТО змінило риторику щодо Росії. Було озвучено, що на Донбасі загинуло майже 10000 людей».
Іван Заєць акцентував увагу, що Саміт започаткував крутий поворот на євроатлантичному просторі: «Для України це саміт нових можливостей, та головне — їх не втратити. Вперше проаналізовано теперішню ситуацію. НАТО віднесло Росію до основних загроз безпеки у світі й прийняло рішення провадити політику стримування щодо РФ». На його думку, Альянс зрозумів, що побудувати мирну Європу без України неможливо. Також він зазначив, що, на жаль, Саміт прямо не підтвердив перспективу членства України в НАТО, але це в значній мірі сталося через невизначеність керівництва Української держави. На його переконання, має бути така послідовність руху до Альянсу: спочатку внести зміни до законодавства про перспективу членства в НАТО, потім провести референдум і після цього подати заявку на членство.