У Полтаві надвечір на телефон поліції надійшло повідомлення про ймовірне шахрайство за традиційною схемою. Правоохоронців викликав місцевий таксист. Саме йому схвильована пенсіонерка повідомила про те, що поспішає перерахувати на банківську картку незнайомим людям 10 тисяч гривень із власних заощаджень.

 

Шахраї зателефонували їй і запропонували терміново "викупити" внука, котрого нібито тільки-но затримали... Патрульні поліцейські, котрі прибули за викликом, одразу з'ясували, що з внуком бабусі все гаразд і ніякої сторонньої допомоги він не потребує. Отже, йшлося про банальне видурювання в довірливих літніх людей грошей способом, який в обласному центрі різношерсті спритники "апробували" вже десятки разів. На щастя, чоловік знав про нього і фактично "вихопив" із брудних лап телефонних шахраїв чималі кошти пенсіонерки.

 

Цей вчинок таксиста заслуговує на повагу ще й з огляду на те, що його колеги подекуди стають спільниками зловмисників. Адже у подібних випадках деякі шахраї вимагають від своїх жертв передати гроші для них саме тому чи іншому таксисту. Або наказують їхати до найближчого банкомату тільки тією машиною, яка через кілька хвилин зупиниться просто біля під'їзду...

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України