Мають назвати тренерський штаб

Футбол. На сьогодні заплановано засідання виконкому ФФУ, на якому назвуть ім’я спадкоємця Михайла Фоменка на посаді тренера національної збірної України. До речі, попередній наставник і його команда за виступи на Євро-2016 у Франції отримали незадовільну оцінку.
Так от, повертаючись до події, котра відбудеться в Будинку футболу, то більшість схиляється до такого варіанта тренерського штабу: Мирон Маркевич (65 років) — глава комітету ФФУ збірних; Євген Красников (41) — спортивний директор збірних (працював на аналогічній посаді в харківському «Металісті»); Андрій Шевченко (39) — тренер національної збірної; Рауль Ріанчо (Іспанія, 56) — асистент тренера (у 2014—2016 роках працював у ФК «Динамо», Київ); Мауро Тассотті (Італія, 56)  — асистент (останнє місце роботи — ФК «Мілан»); Андреа Мальдера (Італія, 45)   — асистент (досі очолював академію ФК «Мілан»); Педро Гаро (Іспанія, 53) — тренер воротарів (працював у «Дніпрі» у 2010—2014 роках). Поки що невідомо, хто працюватиме тренером із фізпідготовки.
Звичайно, не виключено, що ця картина може зазнати змін. Чекати залишилося вже недовго.

Самі виготовлятимемо

Президент ФФУ, народний депутат України Андрій Павелко поділився деякими планами розвитку футболу в Україні.
— Підписуємо меморандум з одним із найбільших виробників футбольних полів Polytan. До кінця року хочемо розпочати виробництво такої продукції вже в Україні. На такому полі відбувся фінал жіночого чемпіонату світу у Ванкувері (Канада). Отже, ФФУ стане першою асоціацією в світі, яка виготовлятиме власні футбольні поля, — сказав Павелко на брифінгу перед підписанням меморандуму з виробником.

Стартує сезон

Як відомо, завтра поєдинком за Суперкубок відкриється новий футбольний сезон в Україні. Приз розіграють традиційні суперники — київське «Динамо» (чемпіон країни) зіграє проти донецького «Шахтаря» (володар Кубка України).
Попри те, що столичний клуб останнім часом не може похвалитися здобутками в очних дуелях з принциповим конкурентом, букмекери вважають, що шанси учасників зустрічі в Одесі однакові.

***

Варто нагадати, що в п’яти попередніх очних матчах «Динамо» жодного разу не забило «Шахтареві» з гри. Натомість вони пропустили вісім(!) м’ячів. Якщо говорити про історію матчів за Суперкубок, то це буде дев’яте «класичне» дербі (по чотири перемоги кожної зі сторін). При цьому чотири дуелі завершилися після серії пенальті, а два останні фінали (у 2014 і 2015 роках) «Шахтар» виграв з однаковим рахунком 2:0.

***

Комітет арбітрів ФФУ довірив обслужити одеський матч суддівській бригаді на чолі з рефері Анатолієм Абдулою з Харкова.
Минулого сезону він чотири рази працював з киянами: у 8-му турі чемпіонату він судив виїзний поєдинок «Динамо» з «Волинню» (2:0), в 11-му — домашній матч із «Шахтарем» (0:3), у 20-му гостьову гру проти «Олександрії» (2:0), а в 23-му — зустріч із «Ворсклою» (1:0).
Допомагатимуть 39-річному харків’янинові його земляки-асистенти Сергій Беккер і Олег Плужник. Функції резервного арбітра виконає Олександр Дердо з Чорноморська Одеської області. Роботу арбітрів оцінить інспектор ФФУ Ігор Хіблін із Хмельницького.

***

Увечері 16 липня в Одесі очікується ясна погода з температурою в межах 26 градусів.