Дорогі друзі! 

Щиро вітаю вас із Днем українських миротворців. 

Сьогодні понад п’ятсот військовослужбовців Збройних Сил України забезпечують мир і безпеку в складі миротворчих сил ООН і НАТО у восьми країнах світу. Наші миротворці відзначаються бездоганним виконанням складних завдань, серед яких — повітряне супроводження делегацій, евакуація поранених, перевезення гуманітарних вантажів та багато інших. 

За роки нашої незалежності майже 40 тисяч українських військовослужбовців узяли участь у міжнародних миротворчих операціях у понад 20 країнах світу. Цей унікальний досвід успішно перейняло і розвинуло українське військо, даючи відсіч російській агресії на сході України. 

Ви, наші справжні творці миру, завжди були, є і будете для нас прикладом честі, мужності та професіоналізму за будь-яких обставин. Адже саме завдяки вам сотні тисяч людей мають можливість жити мирно в часи неспокою. Ви підвищуєте авторитет нашої держави та робите вагомий внесок у світову безпеку. 

Бажаю вам щастя, міцного здоров’я, оптимізму, успіхів у службі. Завжди високо несіть звання українського воїна задля миру, безпеки та стабільності у світі!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.