За минулу добу (дані на 15.07) у районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 64 рази відкривали вогонь по українських позиціях, повідомляє прес-центр АТО. «На маріупольському напрямку під вогонь забороненої Мінськими угодами 152 мм артилерії потрапили українські опорні пункти в Мар’їнці та Красногорівці. Також у Красногорівці ворог застосував 122 мм самохідні установки. З 120 мм мінометів ворог гатив по Широкиному і Мар’їнці. Міномети калібром 82 мм супротивник застосовував у Водяному, Лебединському і Березовому», — йдеться у повідомленні.
Супротивник не припиняє збройні провокації і на донецькому напрямку — найспекотніше в районі Авдіївки. На Луганщині гібридні формування вели і прицільний, і хаотичний вогонь по Новоолександрівці та Новозванівці. А вночі масовано обстріляли з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї Станицю Луганську, повідомляє прес-служба Луганської обласної ВЦА. Терористи намагалися вцілити по контрольно-пропускному пункту, пішохідному мосту і житловому масиву. У результаті пошкоджено будинок на вулиці Ломоносова і газогін низького тиску.
Також учора бойовики обстріляли житлові райони в селищі Водяне Донецької області (сектор «Маріуполь»). За словами прес-офіцера сектору Віталія Кирилова, у селищі зруйновано три будинки мирних мешканців. На щастя, ніхто не постраждав.
Тим часом Росія продовжує завозити до донбаського «військторгу» військову техніку й боєприпаси. З території Російської Федерації до Іловайська і Харцизька надійшли залізничні ешелони з озброєнням, танками, бойовими машинами піхоти. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки МО України.
Зокрема, за даними розвідки, в Іловайськ привезли два танки Т-72, дві бойові машини піхоти БМП-2, дві бойові машини 122 мм РСЗВ «Град», п’ять цистерн із паливно-мастильними матеріалам (250 тонн). До Харцизька приїхало сім цистерн з паливно-мастильними матеріалами (350 тонн), три вагони з боєприпасами.
За даними ГУР, російсько-терористичні війська здійснюють підготовку до активізації бойових дій у районі так званої Світлодарської дуги. Зафіксовано переміщення колон військової техніки в напрямку Дебальцевого і Горлівки. Рух ворожої техніки помічено в районі Ясинуватої, Макіївки. Здійснюються маневри мотострілецьких і підрозділів проросійських формувань і на луганському напрямку.