Президент України Петро Порошенко під час свого офіційного візиту до Баку закликав Прем’єр-міністра Азербайджану Артура Расізаде активно використовувати потенціал українських компаній для розвитку азербайджанської інфраструктури. Зокрема, йшлося про транспортування азербайджанських енергоносіїв територією України до країн ЄС. П. Порошенко відзначив, що наша держава володіє відповідним технологічним потенціалом для ефективної реалізації цього проекту.

Крім того, за інформацією прес-служби українського Президента, співрозмовники обговорили широке коло питань двосторонньої взаємодії в економічній, енергетичній, транспортній та сільськогосподарській сферах.

Також у рамках офіційного візиту Президента України до Баку відбулася зустріч зі Спікером Міллі Меджлісу (Парламенту) Азербайджану Октаєм Асадовим.

О. Асадов акцентував увагу на важливості двосторонніх відносин країн. «Дуже задоволений, що в обох парламентах є групи дружби, від яких багато що залежить, особливо інтенсивність розвитку міжпарламентських взаємин», — цитує Спікера прес-служба П. Порошенка. Голова Міллі Меджлісу наголосив, що Азербайджан підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Крім того, П. Порошенко в Баку поклав квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та зустрівся з українською громадою Азербайджану (на знімку). Глава держави розповів українцям про результати переговорів. Зокрема, він повідомив, що в ході перемовин з азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим було домовлено про нарощування товарообігу між країнами.

Президент також відзначив гостинність Баку й азербайджанського народу та добре ставлення до українців. У цьому контексті він зауважив, що робитиме все можливе для того, щоб українська громада Азербайджану почувалися захищеною.

Також глава нашої держави в Баку відвідав Меморіальний комплекс Алея шехідів, де вшанував пам’ять патріотів азербайджанського народу.

За інформацією прес-служби Президента України підготувала Юлія ЯЩУК.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).