Правоохоронці та представники влади Прикарпаття розповіли про готовність до проміжних виборів до Верховної Ради. Начальник головного управління Національної поліції області Віктор Шкутов (на знімку) повідомив, що для забезпечення прозорого перебігу волевиявлення та дотримання правопорядку у виборчому окрузі №85 буде задіяно 600 поліцейських та 166 працівників ДСНС. Їм допомагатимуть також 350 представників громадських формувань.

За його словами, на виборчих дільницях уже розгорнуто цілодобову роботу оперативних штабів. На місцях чергує вісім посилених слідчо-оперативних груп, до яких входять вибухотехнічний підрозділ та кінологічна служба. Начальник управління СБУ області Петро Дідух та заступник обласного прокурора Володимир Гулкевич нагадали про відповідальність за порушення виборчого законодавства. А заступник голови ОДА Ярослав Паранюк наголосив, що маємо докласти всіх зусиль, щоб голосування відбулося без правопорушень, бо прозорі та чесні вибори — це стабілізація всіх процесів, що відбуваються в Україні.
Нагадаємо, що 17 липня на Івано-Франківщині обиратимуть свого представника до Верховної Ради виборці 85-го округу (центр — місто Калуш) замість депутата Ігоря Насалика, котрий перейшов на роботу до Кабміну. Центральна виборча комісія зареєструвала рекордну, як для області, кількість кандидатів — 37 (на попередніх парламентських виборах 2012-го та позачергових 2014-го за депутатський мандат боролися лише по вісім кандидатів). Так само багато у списку самовисуванців, 19 з яких було зареєстровано ЦВК останнього дня, 21 червня, і які не мають жодного стосунку до Прикарпаття. Політичні експерти вважають їх технічними кандидатами та схиляються до думки, що на цих виборах буде дуже низька явка виборців. За словами голови обласного осередку КВУ Максима Лисюка, оскільки вибори відбуватимуться в літній період, а такої практики в області ще не було, то на виборчі дільниці можуть прийти лише 20—30 відсотків потенційного електорату.

Івано-Франківська область.

Фото Миколи МАЦЮКА.