Глава парламенту Андрій Парубій узяв участь у церемонії вручення інтернам 2015—2016 років сертифікатів Програми стажування у Верховній Раді.

«Це неоціненний досвід, який ви здобуваєте. У деяких американських фільмах кажуть: «Ніхто не вчить бути Президентом». Так само ніхто не вчить бути керівником парламенту і депутатом. Ці знання в Україні здобувалися переважно шляхом громадської, наукової діяльності, але бракувало весь час професійної підготовки людей, котрі завтра стануть законодавцями, членами їх команди, політологами. Я з інтернами працював на всіх етапах і в мене певний час усі помічники були інтернами. Дехто з них став політологом, журналістом, а дехто досі працює в командах народних депутатів. Упевнений, цей час, який ви провели тут, стане важливим фундаментом для побудови не тільки особистої кар’єри, а й того, щоб ви могли ці знання спрямувати для побудови нової України», — зазначив Голова Верховної Ради.

Парламент, за його словами, — це найбільш ефективний майданчик для зміни нашої країни. В усі часи випробувань молодої України Верховна Рада була тим майданчиком стабільності, котрий давав змогу перейти через випробування. «У Верховній Раді формується нова Україна. Ви і є нова Україна. Вас чекає цей парламент для того, щоб ви приходили сюди і змогли зробити його роботу кращою та ефективнішою, аніж навіть ми. Ви вільні, ви інші люди, виховані в незалежній Україні, і на вас велике сподівання. Бо тут іде війна не менш важлива, ніж війна на фронті», — наголосив А. Парубій.

Глава парламенту повідомив, що випускаються 90 інтернів, 13 з яких отримають сертифікати з відзнакою. «Це свідчить про те, що ви максимально повно взяли досвід і знання та максимально повно віддали свої вміння та навички. Цього року інтерни мали можливість долучитися до святкування 20-ї річниці Конституції та виступити з трибуни Верховної Ради», — зазначив він.

А. Парубій запевнив, що співпраця продовжуватиметься, адже Україна потребує професійних і чесних держслужбовців.

Упродовж восьми місяців молоді фахівці працювали в секретаріатах комітетів та підрозділах апарату парламенту, в секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, в адміністрації Президента, зокрема, брали участь у розробці законопроектів, громадських слухань, різноманітних круглих столів, займалися аналітичною роботою.

ДОВІДКОВО

Програма стажування діє з 1995 року за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та сприяння Верховної Ради. За цей час її випускниками стали майже 1600 інтернів з усіх регіонів України. Приблизно третина з них залишилися працювати в органах державної влади або парламенті.

 

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

 

 

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт (ліворуч) і виконуючий обов’язки керівника апарату Верховної Ради України Володимир Слишинський (праворуч) вручають Сертифікат учасника Тамарі Гуменюк із Хмельниччини.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.