У селі Корсунівка Лохвицького району реконструювали котельню, що забезпечує теплом школу, дитсадок і фельдшерсько-акушерський пункт. Тут встановили два котли піролізного типу (на знімку), що працюють на будь-якому твердому паливі, забезпечуючи температуру його згорання 700—750 градусів. Сировину для обігріву об’єктів соціальної інфраструктури заготовлятимуть за кошти сільради.

Загалом на переобладнання котельні витратили майже триста тисяч гривень. Левова їх частка (понад 220 тис. грн.) надійшла від міжнародних благодійників за проектом «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Його втілення в життя у Корсунівці співфінансували районна та сільська ради, а також громадська організація «Вікторія». Завершують останні приготування до пробного запуску, запланованого на кінець липня.
Сучасні котли, що працюють на твердому паливі, на об’єктах комунальної теплоенергетики Лохвицького району з’являються починаючи з 2009 року. За участю іноземних спонсорів тут реалізовано два десятки різноманітних проектів. Енергомодернізація триватиме й надалі.

Полтавська область.

Фото з сайту Лохвицької РДА.