Генпрокурор Юрій Луценко представив нового керівника прокуратури Прикарпаття. Ним став старший радник юстиції Олександр Стратюк, який досі обіймав посаду заступника прокурора Харківської області.

Виступаючи перед працівниками прокуратури, представниками місцевої влади та громадськими активістами, Ю. Луценко наголосив, що не може сказати нічого позитивного про діяльність правоохоронної системи Івано-Франківщини. Генеральний прокурор одразу поставив низку завдань працівникам підлеглого відомства: очищення прокуратури області має відбутися протягом місяця, а за два тижні прокурор області повинен сформувати свою команду, вимагав результату «ловлі великої риби», на який сподівається уже у вересні, та наголошував на інтересах та проблемах людей. Пан Луценко висловив побажання, щоб «Івано-Франківська область відчула, що система змінюється».

Галина БРУХАЛЬ. 

Івано-Франківська область.

 

 

Олександра Стратюка вітає з призначенням Генпрокурор Юрій Луценко (зліва направо).

Фото надано прес-службою прокуратури області.

* * *

Генпрокурор Юрій Луценко представив у Тернополі нового прокурора області Владислава Перча. На нього покладено завдання щодо очищення органів прокуратури і створення нової команди. Належить це зробити до вересня. 

Юрій Луценко зізнався, що переглянув кілька місцевих кандидатів на цю посаду, проте зупинитися на комусь не зміг: одних підозрюють у хабарництві, інших — у кришуванні незаконного вирубування лісу, нелегального видобутку каміння. Юрій Луценко повідомив, що підписав указ про звільнення з посад чотирьох високопосадовців прокуратур області і міста, які у лютому вимагали і отримали неправомірну вигоду від підозрюваного за закриття кримінального провадження. Серед них — заступник прокурора області Іван Антюк. Нині цією справою займається Національне антикорупційне бюро. Він також доручив Владиславу Перчу перевірити законність закриття кримінального провадження щодо колишнього заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського, якого торік затримали з хабаром у 217 тис. грн. Нарешті потрібно братися за «крупну рибу», а не боротися з середнім бізнесом, підкреслив Генпрокурор.

Людмила НАКОНЕЧНА.

Тернопільська область.