У понеділок, 18 липня, о 17-й годині 42 хвилини полтавським рятувальникам надійшла інформація про пожежу в багатоквартирному будинку на проспекті Першотравневому, 13а.

 

Розташований він в історичному центрі міста, тож стовпи полум'я заввишки кілька метрів і густий чорний дим було видно й у довколишніх мікрорайонах. За інформацією прес-служби Головного управління ДСНС в області, вогонь "зачепив" одну з квартир на п'ятому поверсі та охопив покрівлю будинку площею 500 квадратних метрів. Тож туди прибули 40 пожежників і 11 одиниць техніки.

 

О 19-й годині пожежу локалізували, о 20-й годині 23 хвилини повністю загасили. Постраждалих немає. Однак практично згорів шатровий дах п'ятиповерхівки, що був укритий шифером. На щастя, полум'я не перекинулося на сусідні будинки, які в цьому районі щільної забудови розташовані впритул один до одного. Вчора рятувальники продовжували з'ясовувати причини тієї резонансної пожежі.

 

Хоча мешканці згаданої п'ятиповерхівки переконані в тому, що вона зайнялася від удару блискавки, адже того дня надвечір Полтаву "накрила" грозова злива з буревієм. У розмові з власкором "Голосу України" власник однієї з квартир, пенсіонер Микола ДОРОШЕНКО зазначив, що, на його думку, дії пожежників могли бути оперативнішими. Водночас він звернув увагу на те, що у цьому будинку мешкають переважно люди похилого віку, котрі сподіваються на швидку допомогу міської влади та відповідних служб у відновленні покрівлі та інших складових його життєзабезпечення.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтава.

 

Голос України