УЄФА назвав претендентів

Футбол. Десять номінантів на звання кращого гравця минулого сезону визначили за підсумками голосування журналістів із усіх країн-членів УЄФА, пише сайт організації.
До списку потрапили Гарет Бейл (півоборонець, «Реал», Мадрид, Вельс), Джанлуїджі Буффон (воротар, «Ювентус», Італія), Антуан Грізманн (півоборонець, «Атлетико», Мадрид, Франція), Тоні Кроос (півоборонець, «Реал», Мадрид, Німеччина), Ліонель Мессі (нападник, «Барселона», Аргентина), Томас Мюллер (нападник, «Баварія», Німеччина), Мануель Нойєр (воротар, «Баварія», Німеччина), Пепе (оборонець, «Реал», Мадрид, Португалія), Кріштіану Роналду (нападник, «Реал», Мадрид, Португалія), Луїс Суарес (нападник, «Барселона», Уругвай).
Ці десять номінантів вийшли до другого етапу голосування. А володаря призу назвуть 25 серпня в Монако. Як відомо, попередню нагороду отримав Ліонель Мессі.

Почнуть із мінусової позначки

Львівські «Карпати» стартують у новому чемпіонаті УПЛ з мінус 9 очок штрафу. Причина — невиконання фінансових зобов’язань перед Семіром Штіличем та Іваном Мілошевичем. Через борги перед останнім «Карпати» не тільки втратять очки, а й не зможуть реєструвати нових гравців.
Окрім цього, невдовзі КДК ФФУ розпочне розгляд справи про невиплату 600 тисяч євро колишньому захисникові «левів» Крістобалю, який відсудив свої гроші, але так і не дочекався їх. Через це львів’ян можуть оштрафувати ще на три очки.

Скандал набирає обертів

Виконавчий комітет Всесвітнього антидопінгового агентства WADA, розглянувши дані щодо допінгу в Росії, наведені у звіті незалежної комісії під керівництвом Річарда Макларена, дав кілька рекомендацій.
Серед семи пунктів варто відзначити пункти 1, 3 та 6.
У першому зазначається, що Міжнародному олімпійському комітету (МОК) і Міжнародному параолімпійському комітету (МПК) пропонується відхилити заявки на участь в Іграх з боку усіх російських атлетів, що потрапили до заявочних листів Олімпійського і Параолімпійського комітетів Росії.
У пункті 3 йдеться, що офіційні представники російської влади не мають допускатися на міжнародні змагання, включно з Олімпійськими іграми-2016.
У пункті 6 пропонується комітету з етики Міжнародної федерації футболу (ФІФА) вивчити звинувачення, що містяться в доповіді, на адресу свого члена, міністра спорту Росії Віталія Мутка. Нагадаємо, що в доповіді WADA неодноразово зазначалося, що цей чиновник був у курсі справ щодо допінгу.

***

Національний олімпійський комітет Німеччини закликав усунути збірну Росії від Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро у зв’язку із звітом незалежної комісії WADA. Раніше голова МОК Томас Бах заявив, що щодо спортсменів та чиновників, які замішані в допінговому скандалі, буде вжито найсуровіші санкції.
«Інформація, відбита в доповіді WADA, шокує, — сказав Томас Бах. — Це безпрецедентна атака на цілісність Олімпійських ігор й усього спорту. МОК має намір без зволікання ввести найжорсткіші санкції щодо окремих спортсменів та організацій, замішаних у скандалі».