Триває підрахунок голосів на довиборах до Верховної Ради, які відбулися 17 липня в семи областях України. Станом на 16.00 учора співробітники ЦВК опрацювали 95,27 відсотка протоколів окружних виборчих комісій. У Волинській, Дніпропетровській і Чернігівській областях результати голосування вже відомі — там підраховано вже 100 відсотків протоколів окружкомів. Наші власкори інформують про перебіг підрахунків голосів на проміжних виборах у регіонах.

 Луганська область

Окружною виборчою комісією ВО №114 станом на 9-ту ранку вчора було опрацьовано 46,61 відсотка протоколів. Лідерство як і раніше зберігає кандидат від партії «Наш край» Сергій Шахов, який набрав 41,99 відсотка голосів виборців, повідомляє наш власкор Павло ВОРОНЦОВ.

 Полтавська область

Саме довкола прізвища ймовірного переможця в окрузі №151, що на Полтавщині, кандидата від партії «Батьківщина» Руслана Богдана розгортається дедалі гучніший скандал, який може вплинути на остаточні підсумки виборів у цьому окрузі. Наша газета вже повідомляла про оприлюднений в Інтернеті відеозапис «настанов» членам дільничних комісій місцевим керівником виборчого штабу Руслана Богдана та провідником районної організації «Батьківщини» В’ячеславом Демчуком. Невдовзі Департамент комунікацій Національної поліції повідомив про те, що під час санкціонованого судом обшуку за місцем проживання «одного з фігурантів» правоохоронці знайшли речові докази, серед яких були посвідчення депутата Лохвицької райради та два його паспорти, один з яких засвідчував громадянство... Росії, повідомляє наш власкор Василь НЕЇЖМАК.

 Чернігівська область

У ніч підрахунку голосів в чернігівському окрузі №206 побилися два члени дільничних комісій, а щодо голови окружної комісії відкрито кримінальне провадження.
Одним із підсумків виборів у 206-му окрузі стало те, що переможця обрали лише 10 відсотків від загального числа виборців, адже 70 відсотків із них виборами просто знехтували.
Є й хороша новина: у день виборів, як повідомив обраний народним депутатом Максим Микитась, у нього народилася донька, повідомляє наш власкор Василь ЧЕПУРНИЙ.

 Волинська область

У виборчому окрузі №23 перемогу отримала представник партії «УКРОП» Ірина Констанкевич, за котру проголосували 57,42 відсотка виборців, що прийшли на дільниці.
Ірина Мирославівна — знана в регіоні людина. Вона заступник голови правління фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, заступник голови фракції політичної партії «УКРОП» в обласній раді, повідомляє наш власкор Максим СОЛОНЕНКО.

  Івано-Франківська область

Згідно з останніми даними ЦВК з прикарпатського виборчого округу №85, станом на 12.30 вчора опрацьовано 96,38 відсотка виборчих документів. За підрахунками голосів продовжує лідирувати «укропівець» Віктор Шевченко, за якого проголосували 21,27 відсотка виборців. Керівник обласної організації партії «УКРОП» Микола Палійчук також повідомив, що бюджет передвиборної кампанії становив 787 тисяч 852 гривні, та пообіцяв оприлюднити детальний звіт стосовно коштів. Присутній на зустрічі 36-річний Віктор Шевченко, в свою чергу, подякував виборцям і команді за довіру та підтримку. Загалом із 37 кандидатів, які балотувалися по одномандатному виборчому округу №85, 24 не набрали навіть по одному відсотку голосів. П’ятивідсоткову позначку перетнули лише шестеро осіб, повідомляє наш власкор Галина БРУХАЛЬ.

 Херсонська область

В окрузі №183 Херсона лідером перегонів став екс-голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко («Батьківщина»).
Після виборів на Херсонщині доведеться попрацювати і поліції. Вона вже розпочала кримінальне провадження за фактом спроби підкупу виборців. На дільниці в загальноосвітній школі №11 обласного центру активісти «відловили» невідомого чоловіка, котрий обіцяв винагороду за голосування на користь одного з кандидатів. «Такса» виявилась досить скромна — по сто гривень за голос. Окрім цього, правоохоронці ведуть ще кілька проваджень з приводу неправдивих повідомлень про мінування виборчих дільниць, повідомляє наш власкор Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

  Дніпропетровська область

Як розповів журналістам голова окружної виборчої комісії ВО №27 Олександр Литвин, за результатом опрацювання 100 відсотків протоколів дільничних виборчих комісій найбільшу кількість голосів набрала Тетяна Ричкова, самовисуванець (44,57 відсотка). За його словами, до 10.00 18 липня окружна виборча комісія прийняла всі протоколи дільничних виборчих комісій, декілька відправляли на уточнення через дрібні технічні помилки. «Випадків, коли протоколи складали так погано, що вони потребували перерахунку, не було», — зазначив Олександр Литвин. Зранку 20 липня протоколи з мокрими печатками збиралися везти до ЦВК, повідомляє наш кореспондент Галина НЕРЕТІНА.