У перший робочий день після спроби військового перевороту в Туреччині розпочалися масові чистки і продовжилися арешти осіб, підозрюваних у причетності до змови.

Було звільнено 7 899 поліцейських, 614 службовців жандармерії, 30 керівників різних провінцій і 47 регіональних керуючих. Поліцейських уночі викликали на робочі місця й пропонували здати зброю та службові значки. Міністерство фінансів країни відсторонило від різних посад близько 1,5 тисячі службовців за підозрою у зв’язках зі структурами ісламського проповідника Фехуллаха Гюлена, якого Анкара обвинувачує в організації перевороту й продовжує вимагати від США його екстрадиції.
За розпорядженням прем’єр-міністра Туреччини Біналі Йилдирима в понеділок було скасовано відпустки для всіх державних службовців і відкликано з місць відпочинку майже 3 мільйони відпускників. Держслужбовцям також заборонено виїзд із країни без особливого розпорядження.
Люди з розумінням поставилися до цих заходів, як і до запровадження у Стамбулі надзвичайного стану. В місті на Босфорі зараз багато поліцейських, які зайняли стратегічно важливі для мегаполіса місця, а вірні Ердогану війська отримали наказ збивати всі вертольоти, які можуть з’явитися в небі над містом. Напружена обстановка зберігається і в Анкарі, де в понеділок чоловік у військовій формі відкрив стрільбу по будівлі суду. Він був знищений співробітниками служби національної безпеки.
У столиці заарештовані ще 99 осіб, у тому числі й генерал-майор Хакан Еврім, командувач 4-ї головної військово-повітряної бази. Серед заарештованих офіцерів 8 військових суддів і прокурорів. Загони спецпризначення і СЗШР провели обшуки в будівлях Академії військової авіації та гуртожитку для курсантів. Як зазначають турецькі ЗМІ, у країні заарештовано 103 генерали й адмірали за підозрою в участі в путчі, й називають це чисткою армії. Їхні справи передано на розгляд судів, але ніхто не сподівається на виправдувальний вирок. 
 Інформаційне агентство Туреччини Anadolu повідомило, що колишній генерал ВПС Акин Озтюрк зізнався в організації військового перевороту, хоча раніше відхиляв усі обвинувачення в цьому й стверджував, що робив усе для його припинення. Видання звернуло увагу передплатників на знімки генерала — у нього кілька ран на голові та верхній частині тіла. Де і як він одержав ці рани, не повідомляється.