Світ ще не оговтався від нападу у французькій Ніцці, спроби військового перевороту в Туреччині, заворушень у казахстанській Алмати та вірменському Єревані, як атаки та вбивства знову, як епідемія, поширюються і на інші країни. Цього разу мішенню стала Німеччина.

У приміській електричці поблизу Вюрцбурга пізно ввечері в понеділок хлопець напав на пасажирів із ножем та сокирою, повідомляє DW. П’ятьох він тяжко поранив. Легших травм зазнали ще четверо, щонайменше 14 свідків інциденту звернулися до медиків у стані шоку. На першій же зупинці нападник вирвався з електрички і намагався втекти, однак був застрелений правоохоронцями. Четверо з поранених виявилися жителями Гонконгу. Йдеться про сім’ю та їхнього друга, повідомляє гонконгська газета South Chіna Mornіng Post з посиланням на місцеву владу.
За попередніми даними, напад скоїв 17-річний афганський біженець, який прибув до Німеччини без супроводу дорослих. Останні два тижні він мешкав у патронатній родині в Оксенфурті, а до цього — в будинку для біженців. У його кімнаті уже провели обшук і знайшли намальований власноруч прапор ІД.
Тому міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн не виключає ісламістського характеру атаки, але поки що мотиви зловмисника «до кінця не зрозумілі». Про це він заявив в ефірі німецького телеканала ARD. За словами Германна, є свідчення, що незадовго до того, як хлопця застрелила поліція, він викрикував «Аллах акбар». Крім того, баварський міністр не виключає, що напад міг бути пов’язаний із терактами в Ніцці. За словами урядовця, відомо, що в таких випадках можуть з’явитися наслідувачі. При цьому він закликав дочекатися детального розслідування справи, перш ніж робити висновки. Розкриття злочину взяло на себе управління кримінальної поліції Баварії.
Варто зазначити, що Німеччина прийняла близько одного мільйона мігрантів у 2015 році, в тому числі тисячі неповнолітніх без супроводу дорослих. Багато хто з них утік від війни із таких країн, як Сирія, Ірак та Афганістан.

За матеріалами ЗМІ підготувала Юлія КІНЗЕРСЬКА.

 

 

На знімку: пожежники працюють на місці нападу.

Фото Xіnhua/Укрінформ.