На полігоні Кременчуцького автозаводу влаштували випробовування нових зразків вітчизняних бронеавтомобілів (на знімку).

 

Фото
з сайту ПАТ "АвтоКрАЗ".

 

Найприскіпливіше за ними спостерігали фахівці Державного науково-дослідного інституту МВС. Адже йдеться про перспективні бронемашини, розроблені для потреб фактично всіх силових структур.

 

На своєрідні оглядини у Кременчук прибули "Козак-2", "Барс", "Тритон", "Варта". Водночас господарі демонстрували свої КрАЗ-Шрек і КрАЗ-Спартан.

 

Зазначимо, що демонстраційно-випробувальний полігон КрАЗу не має аналогів у нашій державі. На двогектарній площі тут облаштовано 20 споруд-перешкод, серед яких є надскладні. Імітація кам'яних валунів, лісового завалу, броду, крутих гір та інших природних і штучних перепон дають змогу оцінити прохідність, маневреність, динамічні якості колісної техніки, а також перевірити її на "виживання" в умовах граничних навантажень.

 

За інформацією прес-служби ПАТ "АвтоКрАЗ", під час згаданих випробувань усі без винятку перешкоди подолав лише кременчуцький броньовик. Однак такі тести влаштовують саме для того, щоб конструктори могли вдосконалити свою техніку, а фахівці-експлуатаційники визначили оптимальні варіанти її використання.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України