Наймолодший чемпіон з мотокросу 9-річний Назар ПАРНІЦЬКИЙ з Радивилова Рівненської області продовжує завойовувати титули в цьому виді спорту, додавши, зокрема, до списку зовсім "свіжу" перемогу в чемпіонаті України з кантрі-кросу (на знімку).

 

Фото
з сімейного архіву ПАРНІЦЬКИХ.

 

Тепер хлопець вирішив замахнутися ще й на національний рекорд: батьки Назара звернулися до Національного реєстру рекордів з пропозицією зареєструвати його стрибок на мотоциклі через чотири автомобілі. До цього рекорду юний радивилівець готується з початку нинішнього року, а фінальне дійство заплановане на 25-й День незалежності України.

 

ПАРНІЦЬКИМ від Національного реєстру рекордів надійшла відповідь, де пишуть про велику зацікавленість таким рекордом. Але, щоб зареєструвати його, потрібна сума в 13 тисяч гривень. Утім, як зазначається у листі: "...враховуючи складну економічну та фінансову ситуацію, яка склалася в країні, а також соціальну мотивацію рекорду, ми готові надати Вам максимально можливу знижку -- 40%. Таким чином, вартість послуг з реєстрації заявленого Вами рекорду з врахуванням наданої знижки становитиме 7740 грн. У випадку безготівкового розрахунку до суми додається ПДВ у розмірі 20%". Фахівці також детально розписали, що входить у цю суму. Зокрема, вартість транспортних послуг, добові (250 гривень на одну особу), проживання (500 гривень на добу). Крім цього, робота експертів коштує 400 гривень, сертифікат -- 520 гривень (зі знижкою -- 380 гривень) тощо.

 

Така фінансова залежність поставила Парніцьких у сумнівне становище -- йти на рекорд чи ні? Принаймні, у них таких витратних коштів немає. Водночас у Радивилові сподіваються на можливе благодійницьке сприяння.

 

Євген ЦИМБАЛЮК.

 

Рівненська область.

 

Голос України