Тут продовжують вирувати  пристрасті після спроби перевороту. Деякі з них дивують європейців, але є нормою для ісламської країни.

У вівторок Директорат з релігійних питань, якому підпорядковуються 75 тисяч імамів, заборонив проводити похорон людей, котрі підтримали переворот і загинули на вулицях, за релігійними канонами. Виняток зроблено для тих, кого обманом або з примусу було втягнено в путч. За даними Директорату, понад два десятки осіб, які підтримали переворот і загинули в ніч на суботу, не заслуговують на мусульманського відспівування.
Влада Туреччини після чисток в армії, поліції і жандармерії узялася за ідеологічний фронт. Головна дирекція з контролю над друкованими виданнями та ефіром позбавила акредитації 34 журналістів восьми редакцій. Заборонено вихід в ефір кільком теле- і радіокомпаніям, підозрюваним у зв’язках з ісламським проповідником Фетхуллахом Гюленом, якого вважають головним ідейним натхненником перевороту.
Понад 15 тисяч осіб, які працювали в системі освіти, були відсторонені від роботи до закінчення слідства. Міністерство освіти запропонувало 1577 деканам університетів добровільно піти у відставку.
У вівторок у Стамбулі відбувся масовий мітинг прихильників президента Реджепа Ердогана, які знову вимагали страти для змовників. Глава держави, якого США і ЄС попереджають про небажаність скасування мораторію на найвищу міру покарання, заявив, що влада змушена прислухатися до думки народу. Але все вирішуватимуть Конституційна рада та парламент країни. Мітинги з подібними вимогами й прославлянням Ердогана як рятівника нації відбуваються у багатьох містах Туреччини.