Північна Корея провела у вівторок випробування трьох балістичних ракет. Як заявили в Об’єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї, дві з них з великою ймовірністю є ракетами ближнього радіуса дії «Скад», ще одна — середнього радіуса дії «Нодон». Запуск було здійснено в бік Японського моря із провінції Хванхе-Пукто, на західному узбережжі, між 5.45 та 6.05 ранку. Ракети пролетіли 500—600 кілометрів. Цієї відстані цілком достатньо, щоб досягти будь-якої точки на території Південної Кореї.

Учора Пхеньян заявив, що ці випробування відпрацьовували ймовірні удари по портах та аеродромах Південної Кореї. Радіо КНДР, як зазначає агентство Yonhap, назвало їх «навчанням, спрямованим на відпрацювання превентивних ударів у південнокорейській зоні бойових дій, куди вводяться засоби ядерної війни американського імперіалізму». Керував запусками ракет начебто сам лідер КНДР Кім Чен Ин.
Раніше США і Південна Корея оголосили про намір розмістити до кінця 2017 року на Корейському півострові елементи системи протиракетної оборони THAAD, які б захищали населення Південної Кореї від ймовірних атак ядерними і балістичними ракетами з боку КНДР. Тоді Пхеньян заявив про «фізичну відповідь» за такі дії.
Востаннє КНДР випробовувала балістичну ракету 9 липня. Тоді її було запущено із субмарини. 22 червня були випробувані дві ракети, які пролетіли 150 та 400 кілометрів.
У зв’язку з продовженням ядерної програми КНДР, на доповнення до чинних санкцій США ввели персональні санкції проти Кім Чен Ина та деяких інших офіційних осіб.
МЗС Південної Кореї назвало останній запуск ракет грубим порушенням резолюцій ООН і провокацією, що загрожує безпеці та миру на Корейському півострові. В міністерстві зазначили, що Республіка Корея застосовує дипломатичні зусилля для зміцнення міжнародного осуду політики Пхеньяна.
Уряд Японії — країни, яка головує у Раді Безпеки ООН у липні, — заявив про намір разом з іншими членами головного безпекового органу в найшвидші терміни ухвалити заяву, яка засуджуватиме Північну Корею за останні запуски балістичних ракет та вимагатиме дотримуватися резолюцій Ради Безпеки ООН щодо ядерних випробувань, зокрема ухваленої в березні нинішнього року.

Токіо.