Постол обіцяє захопливий поєдинок

Бокс. Чемпіон світу в першій напівсередній вазі за версією WBC українець Віктор Постол 
(28-0, 12 КО) обіцяє, що його бій з чемпіоном WBO американцем Теренсом Кроуфордом (28-0, 
20 КО) буде видовищним. Як відомо, боксери зустрінуться 23 липня у Лас-Вегасі (США).
— Мій тренер американець Фредді Роуч — один із найкращих і найавторитетніших, — каже Постол. — Разом із ним ми виконали величезну і якісну роботу. Тепер повністю готові до бою. Не скажу точно, що станеться в ніч з суботи на неділю, але можу перемогти. З Фредді ми розробили чіткий план на поєдинок. Старатимуся його дотримуватися і спробую порадувати глядачів у залі й особливо моїх прихильників в Україні.

***

Сам Роуч так прокоментував готовність свого підопічного до поєдинку проти Кроуфорда:
— Ми з Віктором готувалися до бою з опонентом і в стійці шульги, і стійці правші. У нас були добре підібрані спаринг-партнери. Звичайно, вивчили манеру бою Кроуфорда в різних стійках, тому він нічим не здивує Постола.
Я переглянув багато записів боїв Теренса. Він — відмінний молодий боксер. Але, як на мене, Віктор нічим не гірший. Два останні поєдинки він провів проти дуже сильних хлопців і готовий продовжити в тому самому дусі. А от Кроуфорду ще потрібно рости.

Попереду четверта спроба

Теніс. Ще в неділю всі ми вболівали за збірну України. І недарма, бо в Бучі вона в упертій боротьбі переграла команду Австрії — 3:2. Раділи, що наші тенісисти здобули право зіграти в плей-оф за вихід до Світової групи Кубка Девіса.
А тепер уже відомий її суперник на цій стадії боротьби — збірна Японії. Так вирішило жеребкування, котре відбулося в Лондоні (Велика Британія).
Інші пари: Німеччина — Польща, РФ — Казахстан, Іспанія — Індія, Канада — Чилі, Австралія — Словаччина, Бельгія — Бразилія, Швейцарія — Узбекистан.
Матч Японія — Україна відбудеться 17—19 вересня на корті нашого суперника. До речі, українці раніше вже тричі виходили до плей-оф за право зіграти у Світовій групі, але щоразу програвали.
«Уже 10 років ми стукаємо у «двері» Світової групи, — сказав Сергій Стаховський, котрий завдав переможного удару в поєдинку з Австрією. — Сподіваюся, що з четвертого разу таки достукаємося».

Зіграють на нейтральних майданчиках?

Баскетбол. Питання з матчами українців проти Косова у відборі на Євробаскет-2017 близьке до вирішення. Про це повідомив позавчора на відкритому тренуванні національної збірної України її наставник Євген Мурзін.
Схоже, обидві зустрічі відбудуться на нейтральних майданчиках, адже між країнами не встановлено дипломатичних відносин. Відтак команди просто не зможуть приїхати одна до одної.
Тому Федерація баскетболу України розглядає три варіанти місця проведення домашньої зустрічі проти косоварів — Латвію, Литву чи Польщу. Пріоритетним у кулуарах називають литовський варіант. Яку країну за домашню обере наш суперник, поки що невідомо. Остаточні місця проведення поєдинків назвуть уже незабаром.
За календарем відбору на Євробаскет-2017 українці мають провести матч проти Косова на виїзді 3 вересня, а домашній — 17 вересня.

***

Як відомо, така сама проблема виникла і в футбольної збірної України. Нагадаємо, команду Косова нещодавно впхнули до відбірної групи на чемпіонат світу-2018, в якій виступатиме колектив під орудою Андрія Шевченка.