Очільник Дніпра Борис Філатов анонсував продовження будівництва підземки. На своїй сторінці у Facebook він повідомив, що представники турецької компанії Lіmak привезли узгоджений контракт.

Міський голова також опублікував у соцмережі світлину, на якому тримає в руках товсту папку (на знімку). «Ця величезна книга — не «Великий енциклопедичний словник», а наш контракт», — написав очільник міста. Офіційно документи підпишуть 28 липня. На цю подію Борис Філатов у Facebook запросив пресу.
Як повідомляє прес-служба міськради, за право будувати метро в Дніпрі змагалися чотири компанії — вітчизняна, а також з Італії, Китаю та Туреччини. Найменшу вартість контракту запропонувала остання. Учора сплив термін, коли за правилами ЄБРР та Європейського інвестиційного банку Туреччина мала передати узгоджені документи Дніпру.
Компанія Lіmak протягом 90 днів мала отримати ліцензію згідно з українським законодавством, відкрити офіс у Дніпрі на вимогу міської влади, зареєструвати своє представництво, стати на податковий облік, підписати контракт. Крім того, турецька сторона мала надати гарантію виконання робіт — передати пакет документів, що й було зроблено. Щоб звірити документи, потрібно кілька днів.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби міськради.