Поки заможні тернопільці відпочивають на закордонних курортах, їхні домівки активно "чистять". З трикімнатної квартири злодії винесли сейф, у якому були гроші, золото та документи. Збитки господарі оцінили у 100 тисяч гривень. Факт зникнення значної суми грошей та ювелірних виробів виявили знайомі ще однієї відпочивальниці, яка доручила їм доглядати квартиру.

 

Проте без майна можна залишитися й банальніше. Добра і грошей на загальну суму 50 тисяч гривень втратили господарі за той час, коли були на роботі. В усіх трьох випадках злодії проникали у квартири, підібравши ключі.

 

Кількість квартирних крадіжок останнім часом катастрофічно зростає. Правоохоронці час від часу ловлять групи злодіїв, але з такою навалою впоратися важко. Обкрадають не лише квартири. Сейф із значною сумою грошей винесли з однієї із фірм. Днями продавці магазину на вулиці Данила Галицького впіймали 9-річного хлопчика, який вкрав три морозива. Поліцейським він зізнався, що краде не вперше. Дитина з неблагополучної родини, тому власники магазину заяву забрали, а малого комісія у справах неповнолітніх поставила на облік.

 

Людмила НАКОНЕЧНА.

 

Тернопільська область.

 

Голос України