«Дніпро» порадував: здобув перемогу і не пропустив. Одне слово, переконливо розібрався з суперником, котрий досить непогано виступив у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Сподіватимемося, що й у Піреї дніпропетровці діятимуть на потрібному рівні.

Ну а в першому таймі київського поєдинку гра була досить рівною і невиразною. Однак одразу після перерви господарі впродовж короткого відрізка зіграли яскраво в нападі та забили два м’ячі.
Калинич, котрий вийшов на заміну, зробив передачу на Канкаву. А той, не маючи щільної опіки, не забарився й одразу пробив. М’яч, зачепивши оборонця, дезорієнтував воротаря і «пірнув» з відскоком від газону в нижній кут.
Окрилені успіхом, футболісти «Дніпра» не дали гостям прийти до тями і невдовзі відзначилися вдруге. Ротань, виконуючи штрафний зліва, закрутив м’яч у ворота.
На останніх хвилинах стався епізод, котрий добряче попсував нерви прихильникам «Дніпра», самим футболістам і їхньому наставнику. Греки забили після швидкого розіграшу м’яча. Однак рефері взяття воріт не зарахував, можливо, побачивши порушення правил проти Лучкевича. І слава Богу, що так!
Після зустрічі Мирон Маркевич охоче відповідав на запитання журналістів.
— До цього поєдинку ми готувалися ретельно, провели три плідні збори, і в плані «фізики» витримали. Стосовно якості гри, то поки що не спостерігаю того, що хотілося б бачити. Помітно, що «Олімпіакос» тепер на ходу. В нього йде чемпіонат і тому греки краще вправляються з м’ячем, досить гостро атакують. Загалом, ми розуміємо, що в Піреї буде зовсім інша історія, до якої слід готуватися надсерйозно.
— Як оціните гру новобранців, з чим пов’язана заміна Безуса?
— Ежідіо, як для першого разу, зіграв дуже пристойно, налагодив контакт з Коноплянкою. Хоча відчувається, що він у новій команді, та й узагалі до європейського футболу йому треба ще звикнути. Тепер про Безуса. Ну, замінив, так було треба.
— А Лучкевичу вдалося замінити Федецького, котрий пропускав зустріч?
— Якщо казати про атаку, то Лучкевич грає досить ефективно. Але головне завдання оборонця — захищати свої ворота, і тут йому треба додавати. Тому працюватимемо, і все має бути гаразд.
— Який відрізок матчу був найкращим у виконанні «Дніпра»?
— Думаю, початок другого тайму, коли ми забили два м’ячі. Потім більше зосередилися на втриманні такого результату, бо розуміли, що «Олімпіакос» піде атакувати. За таких умов можна було добре зіграти на контратаках, але, на жаль, ми цього не зробили.
— Чи гарантує домашній рахунок 2:0 загальний успіх?
— У футболі ніхто ніколи не дає гарантій... Пригадую, як «Металіст» (тоді я в ньому працював) грав із «Олімпіакосом» у Греції. Атмосфера там була ще та. Тому знаю, що нам буде дуже важко. І тепер насамперед варто подумати, як зберегти гандикап у два голи...
На знімку: Валерій Лучкевич (ліворуч) і Артюр Масуаку.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.