Таке рішення ухвалено на засіданні уряду Туреччини за участі президента, повідомило агентство «Анадолу».

Президент Реджеп Тайїп Ердоган наголосив, що введення надзвичайного стану не суперечить принципам верховенства закону та основним громадянським свободам і цілком відповідає конституції. За його словами, влада країни й він як президент і головнокомандувач спільно працюватимуть із військовими для звільнення Туреччини від «вірусу». Тому арешти в країні триватимуть. У середу, наприклад, було заарештовано ще 113 осіб, двоє з яких — члени Конституційного суду. До четверга загальна кількість тих, хто потрапив за ґрати, наблизилася до 60 тисяч. Президент не сумнівається, що рух гюленістів, який Анкара обвинувачує в організації військового перевороту в країні, може вжити нових дій з повалення законної влади.
Ердоган заявив, що поки не ясна точна кількість людей, причетних до невдалого перевороту, але всі вони будуть виявлені й постануть перед судом. При цьому він прозоро натякнув, що допускає участь в організації путчу інших країн, але відмовився коментувати цю заяву.
В інтерв’ю телевізійному каналу Ердоган категорично відкинув обвинувачення в тому, що перетворюється на автократа, а турецька демократія перебуває під загрозою.