Сьогодні Сейм Республіки Польща (нижня палата польського парламенту) планує прийняти ухвалу з нагоди 73-х роковин подій на Волині 1943 року.

Дотепер, починаючи з часів Польської Народної Республіки (ПНР), де антиукраїнський компонент був одним із основоположних постулатів та об’єднуючим началом комуністичної державності, в польському політичному та історичному обігу братовбивчий польсько-український конфлікт на Волині 1943 р. було прийнято називати «Волинською різнею».
У взятому за основу тексті ухвали авторства правлячої партії «Право і справедливість», який уже попередньо погоджено парламентськими комісіями (з питань контактів з поляками за кордоном та у справах культури і засобів масової інформації) йдеться, зокрема, про встановлення 11 липня (дата з 1943 року, прийнята польськими істориками за момент початку широкомасштабної антипольської операції українського підпілля) «Національним днем пам’яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян ІІ Речі Посполитої в 1943—1945 рр.».

Варшава.