Міністр оборони України особисто контролює розслідування, пов’язане з масовим отруєнням бійців навчального центру «Десна». Подробиці цього інциденту, що стався ще в червні, озвучив у середу на брифінгу начальник Центру розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ підполковник Дмитро Марченко. За його словами, посадовим особам Міноборони може бути інкриміновано скоєння злочину за статтею 111 Кримінального кодексу — «державна зрада». У матеріалі «Харчова диверсія як наслідок дешевої турботи про шлунок солдата», який вийшов в «Голосі України» 21 липня, офіційна версія військового відомства із приводу даної ситуації.
За повідомленням прес-служби МО, Степан Полторак зустрівся з головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом і обговорив із ним питання дотримання військової дисципліни та стану забезпечення Збройних Сил України. Зокрема, йшлося про ситуацію, що склалася в 169-му навчальному центрі, де виявлено численні факти порушень аутсорсинговою фірмою, що надає послуги з харчування.
«Я доручив військовій службі правопорядку провести розслідування. Після його завершення ми передамо матеріали до військової прокуратури, щоб винні понесли гідне покарання, — зазначив Степан Полторак. — Питання якості харчування військовослужбовців перебувають на моєму особистому контролі. Реакція на подібні порушення буде швидкою, а винні особи не уникнуть відповідальності. Всі порушення із забезпечення Збройних Сил України мають розглядатися як злочини проти держави».

Вл. інф.