Керівництво державного концерну «Укроборонпром» публічно відзвітувалося про виконану ним за два роки роботу. За словами гендиректора концерну Романа Романова, йому в спадок дісталися майже сто підприємств ВПК, які були, м’яко кажучи, економічно неефективними. Мовляв, до цього діяльність його попередників зводилася, по суті, лише до торгівлі на експорт переважно складськими запасами...

— Головне завдання для нас було перетворити концерн в одну з рушійних сил обороноздатності й економіки країни, — зазначив на прес-конференції п. Романов. — У нас іде дві війни: перша в зоні АТО, і друга — економічна. І остання, мабуть, не менш руйнівна.
Як показують наукові дослідження, державні вкладення в оборонний сектор через промисловість у розмірі одного відсотка зумовили півтора процентне зростання ВВП.
За словами гендиректора, концерн одним із перших запровадив систему електронних тендерів. Це дало змогу знизити ціни й заощадити понад 500 мільйонів гривень бюджетних коштів, а також завдяки замовленням «Укроборонпрому» створити на підприємствах мало не 200 тисяч робочих місць.
Особливою темою для концерну стало імпортозаміщення комплектуючих із РФ. І сьогодні близько 900 виробів, які Україна раніше імпортувала, випускають у нашій країні. Так, удалося цілковито відмовитися від російської участі у виробництві літака Ан-178.