Напруження в зоні бойових дій на сході нашої країни не слабшає. За минулу добу (дані на 21.07) проросійські військові формування 70 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Про це йдеться у зведенні прес-центру АТО. За даними штабу, найбільше обстрілів (33) було зафіксовано на Донецькому напрямку. Тут бойовики випустили понад 330 снарядів і мін.
«Загалом із артилерійських систем калібру 122 були обстріляні Кам’янка й Авдіївка, Семигір’я й Кодема. Також противник використовував БМП-1 у Зайцевому. Водночас по Новгородському, Авдіївці, Дачі, Зайцевому противник гатив із 120-мм мінометів. Із 82-мм мінометів були обстріляні Майорськ, Новгородське та Троїцьке. У цілому за минулу добу противник по наших позиціях випустив більш як 330 різних артилерійських снарядів і мін», — зазначив прес-офіцер сектору «Донецьк» Аркадій Радковський. За його словами, наші бійці відповідали на вогонь противника вісім разів.
Російсько-терористичні війська продовжують посилювати свої позиції та проводити ротацію передових підрозділів. А також здійснюють поповнення боєприпасів на Слов’янському, Донецькому і Новоайдарському напрямках, інформує прес-служба ГУР Міноборони України.
Слов’янський напрямок: У район т. зв. Світлодарської дуги прибув підрозділ російських снайперів (12 військовослужбовців), на озброєнні якого перебувають 12,7 мм снайперські гвинтівки.
Донецький напрямок: З метою введення сил АТО в оману на рубежі Донецьк—Докучаєвськ противником застосовуються мобільні гучномовні станції ЗС-88 на базі БТР-80, які імітують звуки руху колон важкої техніки.
Новоайдарський напрямок: Через м. Луганськ у напрямку н. п. Ювілейне переміщено 10 вантажних автомобілів з боєприпасами й особовим складом.
Учора черговий «путінський гумконвой» у складі 54 вантажівок вторгся в Україну, повідомляє Держприкордонлужба. У відомстві наголосили, що переміщення «гумконвою» відбувалося із грубим порушенням норм міжнародного й вітчизняного законодавства та погоджених з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста модальностей. Тому українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.
Усього сьогодні в період з 6.30 до 7.05 через російський пункт пропуск «Матвєєв Курган» на в’їзд в Україну проїхала колона «гумконвою» у складі 54 автомобілів.
Під час візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки перевозили продукти харчування, медикаменти, спортивний інвентар і музичні інструменти. Також уже традиційно машини їхали практично порожніми, вони були завантажені не більше як на 35%.
Така порожнеча путінської посилки окупованому Донбасу свідчить про те, що назад «гуманітарний» караван щось обов’язково повезе: чи то трупи «трактористів, що заблукали», чи то обладнання з українських заводів... Інакше навіщо Кремлю гнати порожняк з музичним супроводом?