Чергова сесія Чернігівської обласної ради відкладалася до проведення проміжних виборів, щоб трибуна не перетворювалася на агітмайданчик. Проте вберегтися від напруження не вдалося. Сесію пікетували воїни, які з власної волі пішли на схід, та волонтери. Вони вимагали визнання добровольців учасниками АТО. Для пікету принесли до будинку облради шини, хоча їх і не підпалювали. Депутати одноголосно проголосували за таку ініціативу.

Особливістю цієї сесії також стала низка гучних звільнень на вимогу депутатів — керівника комунального підприємства «Чернігівліс» Івана Донця, начальника управління комунального майна обласної ради Володимира Сидоренка, директора «Чернігівкіно» Олександра Мельника. Причиною названо неефективну роботу цих підприємств.

«Чернігівкіно» звузилось до одного закладу — кінотеатру імені Щорса. Відповідно до закону про декомунізацію він підлягає перейменуванню і його вирішено приєднати до комунального підприємства обласної ради «Діловий центр». Громадські активісти давно виступають за перетворення кінотеатру в кінокультурний центр імені Олександра Довженка. Ще один варіант — «Зачарована Десна». Таку позицію підтримує й Національна спілка кінематографістів України.

Звільнення керівника «Чернігівлісу» сталося через перевірку структурного підрозділу — «Козелецьагролісу», в результаті якої виявлено серйозні порушення. Власне, не секрет, що в області тривають вирубки, особливо дуба, і керівництво лісогосподарських структур часто в цьому зацікавлено. Варто додати, що сміливості депутатам голосувати за звільнення цього керівника додав арешт його брата, що проходить у справі про хабарництво у структурі Державного санітарного лікаря.

Депутати також проголосували вимогу відставки керівників Ріпкинського та Чернігівського районів, які, на їхню думку, брали участь у фальсифікуванні виборів у 206-му окрузі.

Чернігівська область.